shadow cont muzika, mp3, Kūriniai, Parsisiųsti, Klausytis, Kūrėjai apie projektądiskusijospaieška cont shadow
ieškoti
pic2
vartotojo vardas slaptažodis registruotis
con con
line

Diskusijos

Forumo taisyklės

Forumo dalyvių prašome laikytis tvarkos, nesikeikti, nereklamuoti kitų interneto svetainių ar prekių.

Forumas > Muzikos kūrimas > FL Studio tipsiukai triksiukai
dxginger | 2009-06-27 13:52:08
Sveiki forumieciai, muzikontai:)) Atejo vasara, atejo laikas pasitobulinti darbe su savo meegiama programa, tad nusprendziau vel perziureti fl galimybes ir i dienos sviesa istraukti kelis idomesnius tipsus, triksus visiems. Pastebejau kad daug ka pats uzmirsau ir daug ko nenaudojau kad paidomint, palenvint kuryba dirbant su FL. Kartas nuo karto parasysiu kokia nors ideja ar finta su FL (zinoma kazkas bus jau girdeta, o gal visgi kazkam dar kazka atrasiu naujo). Butu liux jei ir jus savo tipsus paviesintumet.
dxginger | 2009-06-27 14:16:53
Vienas is kaip sakant vel atrastu dalyku tai FL standartinio samplerio (t.y. to i kuri "imetame" visi .wav be susimastymo) tipsai. Man sis sampleris vienas geriausiu ant svieto, nes palyginti jo galimybes ir apkrovima kompiuteriui jis man neprilygstamas. Tai ka apie ji priminti noriu tai toks dalykas kaip 'Legacy precomputed effects'. Kad juos rodytu sampleryje, visu pirma reikia: Options->General settings uzdeti varnele 'Show legacy..effects'.
Dab ar samplerio SMP skiltyje apacioje atsiranda sekcija su pasirinkimais, tai efektai kurie priduodami jusu samplui be cpu naudojimo. Issibandysit visus. Mane labiausiai sudomino AMP (tai sioks toks distortion jusu sampui), FX1 (paboostini jusu sampla, irgi ale distortion) ir geriausia tai S.DEL (priduoda samplui trumpa stereo delay, LABAI pravartu naudojant mono sampla, betkoki bugna, kicka..taip isgaunu ta norima platesni stereo, grazesne erdve).
dxginger | 2009-06-27 15:03:49
DirectWave kaip zinia profesionalus irankis, vienas geriausiu sampleriu siomis dienomis..tokias funkcijas kaip velocity layeringas, sample zonu mapingas (kas nezinot, mazdaug nusakius siuo principu dirba visi didieeji pluginai kaip Omhnisphere, Nexus, The Grand..tik kad jie uzdari ir su savita architektura) jau ivertine NI Kontakt ir Battery, Giga, Logic EXS24, Reason NN-Xt naudotojai. Tiesa tame kad sis multisampleris supranta visu minetu sampleriu patchus, todel siunciantis pachus nebereikia mastyti kuri siust, nes tai DirectWave jau ne rodiklis.
=====
K a atradau siomis dienomis DirectWave. Tiesa FLStudio standatriskai turi tik DirectWavePlayer, tad jums reikes pilnos versijos. Ka atradau tai VSTi plugino garso nusamplinimas. Kur dziaugsmas? O jis gi tame, kad jus galite savo megiama sudetingos architekrutos plugina su daug cpu rijanciu pad garsu nusamplinti, pasidaryti multi-sampla. DirectWave tai daro automatiskai (nustaymai itakoja kokybe ir aisku multisamplo dydi)..nusamplidamas plugino kiekviena nata (na tai priklauso nuo pasirinkimu, galiams natos zingsnis, tam kad jusu multi-samplas nesvertu tonos). Taigi is vsti padarius multisampla, jus dalinai atlaisvinate savo cpu resursus ir perkraunate darba RAMams.
+Jei jusu VSTi plugino garso charakteris jautrus natos paspaudimo stiprumui(velodicy)..Dire ctWave nusamplina ir tai, nustatant velocity layeriu skaiciu (vel gi nuo to priklausys multisamplo dydis). Na esme ta kad jus galite is dalies buti kaip tie super zmones kurie sukuria visokiu Eastwest stiginiu orkestu, DFH..EZdrummer bugnu, Synthology Ivory, the Grand pluginus..kuriais visi naudojasi pasiekejais. Nes tai ka jie daro..vadinima nusamplinimu, visa tai oj kaip sudetinga, nes tai daroma mikrofonais, svarbu aksustines erdves, matavimai, korekcijos, programavimas ir t.t...bet galim ir mes to a bit paciupineti nusampindami savo syntika:)) kaip kad jie pvz nusamplina sudetiiinga akustini instrumenta kaip GrandPiano, Stiginiu orkestra, pusciamuosius instrumentus, tikrus bugnus:)
dxginger | 2009-06-27 15:20:54
IDOMYBE APIE PIANINA IR SIU DIENU PIANINUS: 1698m. Bartolomeo Cristoforis išrado pianina, kuris pilnai susiformavo XIX amžiuje. Veliau XXa. atejo antroji pianinu karta: elektro-akusitniai pianinai (kaip ir elektro-aksutine gitara)..tam kad pianinas butu igarsintas. Trečioji karta - sampilnti pianinai, kuriuos darant kiekviena pianino nata buvo irasoma priklausomai nuo jos klaviso paspaudimo stiprumo, natos ilgumo, pedalu kombinacijos ir t.t..Taip atsirado visi mazai vietos uzimantys elektroniniai pianinai ir paraleiai kompiuteriniai daug GB uzimantys pluginai. Dabar vystoma ketvirtoji karta pianinu - modeliuojami pianinai, ju sudetinga architektura, sudetingas programavimas, atliekami sudetingi skaiciavimai, bet jie neuzima daug kompiuterio vietos, nereikalauja daug RAM, o kokybe- auskciausios klases. Tai atliekama ir su kitais instrumentais kaip kad styginiai, puciamieji. Pasidomekite pvz: Pianoteq3 pluginu (uzima apie 30MB jusu kompiuterio vietos, kaip pvz The Grand (sampinis pianinas) uzima kelis GB.
TheSoundiator | 2009-06-27 16:38:38
saunuolis, as asmeniskai dar ten zalias situose dalykuose, nezinojau apie tuos samplerio navarotus, o apie direct wave tik tiek kad toks yra :D:D dekui, nepamirsk toliau idomesnio parasyt kanors :D
Holy_Robot | 2009-06-28 03:06:19
NU AS APE FL FILTERI NU GAIDERLIS NEREGETAS JAU NAUDOJU BELEKIEK LAIKO BET DB TIK [PRABILSIU :) nu nes as nzn jauciu vabse nesveiki ji kure.. Tai pasisakykit ka reik tokio paprasto isiveist vietoj jo kad nereiktu valanda reguliot?? (ta gaideli gali ir val reguliuot i vistiek gausis gaidele :D nu cia ne visais atvejais ,tingiu aiskint )
TheSoundiator | 2009-06-28 07:42:45
Holy_Robot paraše:
NU AS APE FL FILTERI NU GAIDERLIS NEREGETAS JAU NAUDOJU BELEKIEK LAIKO BET DB TIK [PRABILSIU :) nu nes as nzn jauciu vabse nesveiki ji kure.. Tai pasisakykit ka reik tokio paprasto isiveist vietoj jo kad nereiktu valanda reguliot?? (ta gaideli gali ir val reguliuot i vistiek gausis gaidele :D nu cia ne visais atvejais ,tingiu aiskint )
---


:D:D:D:D:D : cia gerai :D
spectral | 2009-06-28 09:42:39
omg dekui dxginger! nezinojau apie tuos legacy efektus.. ziauriai pravers, bo as sampleryje paprastai didesne dali savo 'instrumentu' laikau :)
syntiku loopu nusamplinimas irgi super dalykas, bet as tai ji rankiniu budu pasidarau su audacity :D

del pianoteq antrinu, ziauriai geras daiktas. beleka galima ten islauzti is to piano skambesio.
dxginger | 2009-06-28 09:52:17
Holy_Robot apie ka tu cia? kazkaip neaiskiai rasai, klaviatura sugedo?:) girtas gal tu? :D
nomen_d | 2009-07-01 22:03:51
dxginger dekui. labai pravers :) lauksim daugiau tipsu :)
dxginger | 2009-07-13 20:01:15
Remixeriams, noredami issaugoti kurini midi formatu (tiksliau natas) ir perduoti jas kam nors remixuoti kitoje programoje padarykite taip: tools-->macros-->pr epare for midi export ir tada kurini issaugote midi formatu.
vienas tipsas kuri kartais naudoju, esme..syntikas kuris neturi idomaus nuo paspaudimo reaguojancio efekto ar filtravimo padaromas na idomiu. isimeti ta sintezatoriu, salia isimeti Fruity Envelope Controller, dar isimeti Layer. atsidarai Layer channel lauka, tada su desiniu peles mygtuku pattern editoriuje pasizymi synteza ir ta evenlope kontroleri,, layer nustatymuose spaudi 'Set children', taip priskiriame layeriui ir syntika ir evenlope kontroleri. dabar i syntiko fx taka isimetam koki nors kruta filtra, priskiriam jam automatizacija nuo Evenlope kontrolerio. dabar spausdami natas layer grosime tuo syntiku, nuo natos stiprumo taip pat kontroliuosime ir filtro automatizacija. fl man visuomet ir patiko, kad nieko neimanomo ner:) tokiu parankiu toolsu garsui praturtint pilna.
dxginger | 2009-07-13 20:03:40
cia pats siom dienom pasitobulinau..dB meteri stebeti ar ten kas ko nevirsija metu dabar ne i master fx takeli o i selected. Taip dB meteris rodys parodymsu to fx tako kuri sate pazymeje, taip nereikes ikelineti daug dB meteriu kai ka norime stebeti - taupome cpu ir siaip nesidaro makaliene. Kartu select fx takelis paranksu freezinant garsus, arba su Edisonu nusamplinant ka nors.
dxginger | 2009-07-13 20:14:40
dar atkreipsiu demesi i fl vidinio samplerio sekcija: INS. ten visi pagrindiniai nustatymai samplams apdoroti. Jame, VOL skiltyje galima graziai sutvarkyti envelope pvz layerinant kickus, viename nuimame gala, kitame ataka. Arba CUT sekcijoje nustatyti samplo, pvz bass ataka, decay kai jis bus nufiltruotas su Cutoff (esanciu dar zemiau). (neuzmirsti pareguliuoti AMT, tam kad filtrtavimo nustatymai butu akivaizdus)Beje filtro tipai kaikurie zymiai geriau nei pagal nutylejima parinktas Fast LP, danziausiai naudoju SVF LPx2. dar smagesne dalis yra LFO (esanti tos pacios skiltes INS apacioje). pasirenkate PAN, tada lfo lauke DEL ir ATT iki nulio, o AMT ir SPD pagal nuoziura, uzdedam varneles TB ir GLOBAL. varijuodami gausime garsa plaukiojanti is kaires i desine. Sie parametrai gyvina garsa ir daro ji grazesnis stereo lauke. Tais paciais principais galiam nustatyi ir pvz PITCH lfo, galima padaryti kad samplo pradzia butu tiesi, o jo galas (sustain) su vibrato, taip galima gauti toki analalogishkesni garsa.
Holy_Robot | 2009-07-16 01:15:10
Nu metas mano *pyp* triksiukui :] Cia kas barabanyja stipriai ,tai vot. Su tuom integruotu fpc drum masina galim lengvai drumu midi issirinkt kokiu tik nori ir jie tiesiai prisoka i paterna,labai malonu. Tai prisirenki ju visa komlpekta kokie tik patinka klausant su sudinu fpc drum kitu ir jau tada kai viskas surinkta spiri lauk fpc ir keiti ji pvz hypersonic2 arba battery3,randomax i gal dar kazkuom puikiai atitinka be gliuku (del battery tiksliai neatsimenu) i gaunam graziausius drumsus be daug nesveiko vargo..ir ta sutaupyta varga sukisam i gabalo vystima.. :) nu gal dar kada altruizmas uzplus,tai dar gal ka :)
Samplai cia ka galim pridirbt:
http://e music.lt/?mod=song&id=248 5
http://e music.lt/?mod=song&id=302 3
dxginger | 2009-08-27 00:14:07
viena paprasta triksa kuri panaudosit pagal savo poreikius sumastem su draugu, ideja tokia: FL Studio instrumenta nuusiunti i pvz fx1 taka, tada ta fx1 taka nuroutini i fx2 ir fx3...Tada fx2 ir fx3 takuose sudedi tam tikrus efektus ir sukuri auromatizacija routinimo padavimo kiekiui i situos takus(na mixeryje nuroutinus atsiranda tokie knobai) taip galima viena isntruma ar ju grupe sustiprinti ar kardinaliai pakeisti kurinio eigoje uzsukus pvz fx2 routinimo kieki iki min. ir nustacius max. fx3 kanalui ir atvirksciai..Zodziu use automation! O butent tokios automatizacijos nee viena programa apart FL neturi:P
spectral | 2009-08-27 00:19:50
jo sita buda ir as esu stipriai exploataves :)
isvis ant fl tik vaizduotes reikalas, nesveikus fx chainus galima padaryt is kanalo i kanala routinant.
nomen_d | 2009-09-14 02:27:48
lapai dequi ;D ismokau kai ko naujo :)
plog | 2009-09-14 14:31:28
dar yra add channel -> dashboard
toje lentoje galima issidelioti visokius mygtukus knobus, ir su jais suautomatint visus kitus synthiku knobus ar dar ka nors, taip nereikia ieskoti kur koks knobas automationintas :) tiesiog naudojies tuo dashboard'u. Jei pas jus kuriniuose daug automationingo, tai dashboard turetu praverst :-) bishki *pyp* kol susidelioji, bet jei nuo pradziu tai viskas ZZ.
eigulys | 2009-09-14 14:43:03
plog paraše:
dar yra add channel -> dashboard
toje lentoje galima issidelioti visokius mygtukus knobus, ir su jais suautomatint visus kitus synthiku knobus ar dar ka nors, taip nereikia ieskoti kur koks knobas automationintas :) tiesiog naudojies tuo dashboard'u. Jei pas jus kuriniuose daug automationingo, tai dashboard turetu praverst :-) bishki *pyp* kol susidelioji, bet jei nuo pradziu tai viskas ZZ.
---
Oba, as visad kazko panasaus norejau, o pasirodo yra, tik as zlibas nematau :)
dxginger | 2009-09-17 13:13:56
o man tas dalykas pasirode nereilakingas;) nes vistiek du kart nustatineji..ka dashboard knobas valdo ir tada koki dashboard knoba automation clipas valdo:) as kazkada zaidizau su tuo dashboard, bet dabar nebenaudoju..nera kazkas labai patogiau.
1 2 Sekantis
Meniu
įdėti sukurti priminimą
sąrašas sugrįžti į temų sąrašą
Statistika
Viso žinučių 20 iš 31
Viso pamatė 6623
Dabar prisijungę
Įdomybės
Pirmą kartą šiais metais yra surengtas metų autoriteto rinkimo konkursas. Šiame konkurse dalyvavo visi emusic.lt projekto nariai turintys autoriteto statusą.
daugiau
Reklama
line
© 2002-2017 emusic.lt - visos kūrinių autorinės teisės priklauso kūrinių autoriams!