shadow cont muzika, mp3, Kūriniai, Parsisiųsti, Klausytis, Kūrėjai apie projektądiskusijospaieška cont shadow
ieškoti
pic2
vartotojo vardas slaptažodis registruotis
con con
line

Diskusijos

Forumo taisyklės

Forumo dalyvių prašome laikytis tvarkos, nesikeikti, nereklamuoti kitų interneto svetainių ar prekių.

Forumas > Apie viską > Kuo Björk geresnė už juos?
hamelion | 2009-01-12 00:16:43
Vyriško balso savininkė, rubensiškų kūno formų puoselėtoja, sveikinimų koncertų karalienė, moteriškė, kurią beprotiškai dievina yamahiniai instrumentalai, vyresniosios darbo liaudies kartos herojė... Taip ir dar kelis šimtus kartų stipriau galima liaupsinti panelę, atleiskite, visą ponią – Vitaliją Katunskytę. Ta pati ponia vieną gražią dieną skambiai išrėžė „kuo Björk geresnė už mus?“. Lengvai žagtelėjęs skaitau jos pagraudenimus apie ekonominės krizės nubrauktus koncertus ir vėl stebiuos moteriškaitės įžūlumu (o gal bukumu?): „Širdį skauda. Galvoju, Viešpatie mano, atvažiuoja kažkokia dainininkė Björk ir jai negaila trijų milijonų. Tai palaukit, kodėl mes blogesni, kodėl mūsų nefinansuoja valstybė?“ (http:/ /whatson.delfi.lt/news/pe ople/article.php?id=19778 571).

Suprantu, tai buvo retorinis klausimas, bet ar galėčiau į jį atsakyti? Žinau, žinau tokiai Pūko super star mano nuomonė kaip piemens švilpuko aidas toliuose, bet visgi pabūsiu įžūlus.

Ar jūs moteriškaite žinote kas ta Björk po galais yra? Ar tai jums tik skambus 5 raidžių derinys? A? Gal apšviesti? Na tada pradedu. Pirmiausia mums ši islandė dainų kūrėja ir atlikėja, be viso to pasauliui ji dar ir aktorė bei muzikos prodiuserė. Per visą savo gyvenimą nominuota trylikai (!) Grammy, vienam Academy ir dviems Auksinio gaublio apdovanojimams; įrašyta į sąrašus „100 geriausių: moterys rokenrole“ bei „22 geriausi balsai pasaulyje“. Smulkutė „mergaitė“ jau yra pardavusi 15mln. įrašų visame pasaulyje. Taip pat derėtų paminėti jos skiriamuosius bruožus – muzikinių stilių maišymas bei ekscentriška išvaizda / elgesys. Ai, žodžiu ir taip toliau, ir taip toliau.

Tiesa, ponia Vitalija, jūs irgi ekscentriška, tiesa, jūs irgi pardavėte daug albumų (pūkininkų rinkoje), tiesa, jūs taip pat šmėžuojate televizijų laidose, bet... persiskaitykite dar kartelį aukščiau paminėtuosius Reikjaviko mergaitės laimėjimus. Vis kyla klausimų „kuo Björk geresnė už jus?“.

Dar kartą skaitau interviu: „Palaukit, mielieji, lietuvaičiai taip pat gali padaryti. Duokit pinigų, ką mes negalime? Ką tie užsieniečiai? Paskui skaitai: prisigėrė, apsivėmė, viešbutyje „apsinarkašino“. Kodėl nes savo negalime turėti artistų? Kodėl? Ką, pas mus nėra gerai dainuojančių žmonių? Yra, mielieji, bet kažkodėl mūsų nereikia“ (http:/ /whatson.delfi.lt/news/pe ople/article.php?id=19778 571). Taip, yra. Taip, begalė gerai dainuojančių. Taip, gavę pinigų protingieji pakeltų Lietuvos muzikinį lygi. Bet jei būtų mano valia, tokiems kaip jūs neduočiau nė lito. Aš kalbu konkrečiai apie pop‘so šutvę, tiek apie pirmąją jos lygą su bendžiais, zvonkais, bžeskais, tiek apie antrąją su pūkininkų pėstininkais priešaky. Žinau logiką kuria vadovaujatės: kuo pigiau pagamintą produktą prastumti kuo didesniais kaštais. Vienas geras draugas iš Kauno į Šiaulius pavėžėjo šiuo metu gerai žinomą antros lygos estrados atlikėją. Guodėsi žmogelis kaip viskas brangu – matote net už foto sesiją suplojo visus 200litų! Dieve kokie pinigai! Bet žinot, foto sesija - albumo viršeliui... Nemanai, gerbiamas dainorėli, kad tokią sumą vidutiniškai gyvenanti šeima per didesnes šventes laisvai gali sau leisti palikti prabanga nedvelkiančioje foto studijoje? O tu juk darai produktą kurį pirks. Kodėl negali pasistengti dėl savo klausytojo? Mačiau ir tavo albumo viršelį. Parašyk kitą kartą man, pabūsiu altruistiškas vaikis ir už vieno albumo kopiją (kurią atiduosiu savo geraširdžiui tik muzikine klausa nepasižyminčiam tėvukui) padarysiu tau šedevrą (lyginant su tuo ką turi dabar).

Na ir vėlgi klausiu – „kuo Björk geresnė už jus?“. Ogi viskuo. Ji atlikėja, artistė, menininkė, kūrėja, asmenybė. Jūs? Amatininkai.

Aiv aras http: //shilta.blogspot.com/200 9/01/kuo-bjrk-geresn-u-ju os.html
Hideo | 2009-01-12 19:14:06
:D
hamelion | 2009-01-13 23:40:08
tai gal pasiskaityk dar karta
hamelion | 2009-01-22 16:29:47
tai dabar pagalvok ar cia tavo nenuovokumas, zioplumas, ar dar koks sudelis kaltas ar tekstas kaltas? kazkodel 472 delfi skaitytojai suprato esme. ar pritare ar ne tai cia jau kitas klausimas. zodziu skaityk daugiau ne paneles zurnalu o nuomoniu ir seip straipsniu.
weepee | 2009-01-22 17:24:06
na, tiesa sakant izvengiu nedideli pasipuikavima savo darbu :)
Nera jis toks geras, t.y. pagrindines minties kodel gera nelabai izvelgiu, vien tik faktai, faktai. :)
hamelion | 2009-01-23 13:47:55
Weepee paraše:
na, tiesa sakant izvengiu nedideli pasipuikavima savo darbu :)
---
nera jokio pasipuikavimo. eiline nuomone ir viskas tik knisa kai zmones perskaite net nesuvokia ka nori pasakyti. jei esi tupas tai px geriau bent apsimesk kad suvokiai kas buvo rasoma.
tai tiek tu ziniu. cia nuomone o ar ji teisinga ar ne kiekvienas sprendzia pats. subjektyvumas kvadratu.
weepee | 2009-01-23 18:12:18
Hamelion - ka tu parasyt norejai, tai as supratau, bet faktinio to samprotavimo nelabai yra.
Skaiciai ir statistika tai nereiskia butinai, kad tas ir anas atlikejas "geras" :)
hamelion | 2009-01-23 22:15:19
Weepee paraše:
Hamelion - ka tu parasyt norejai, tai as supratau, bet faktinio to samprotavimo nelabai yra.
Skaiciai ir statistika tai nereiskia butinai, kad tas ir anas atlikejas "geras" :)
---
nu yra tavo zodziuose tiesos. bet kai lygina katunskyte su bjork tai manau uztenka ir faktinio skaiciavimo.
Holy_Robot | 2009-01-23 22:48:12
Nu tai faktas ,kad jos abi moterys,faktas,kad abi dainuoja,faktas ,kad turi gerbeju,faktas,kad abi leidzia cd.. Labai faktiskai panasios personos..
hamelion | 2009-01-24 00:11:56
Holy_Robot paraše:
Nu tai faktas ,kad jos abi moterys,faktas,kad abi dainuoja,faktas ,kad turi gerbeju,faktas,kad abi leidzia cd.. Labai faktiskai panasios personos..
---
faktas kad tu darai muzika, faktas kad minedas daro muzika. faktas kad tu turi klausytoju, faktas jis ir turi. jus lygiai tokie pat. saunu.
Holy_Robot | 2009-01-24 01:58:45
hamelion paraše:
Holy_Robot paraše:
Nu tai faktas ,kad jos abi moterys,faktas,kad abi dainuoja,faktas ,kad turi gerbeju,faktas,kad abi leidzia cd.. Labai faktiskai panasios personos..
---
faktas kad tu darai muzika, faktas kad minedas daro muzika. faktas kad tu turi klausytoju, faktas jis ir turi. jus lygiai tokie pat. saunu.
---
Tai jo,tada sektu,kad faktiskai as ir su tavim ligiai toks pat.. ir visi kas kuria muzona faktiskai visi vienodi..
hamelion | 2009-01-24 02:30:36
tai as tau noriu parodyt kaip tu nusisnekejai savo tuo faktu suvokimu. stai kitas atvejis jei as pradeciau faktus sakyt kitokius kaip vat sakiau apie bjork ir katunskyte.
aj zodziu beprasme diskusija. net nelabai suvokiu jos reiksmes ir tuo labiau naudos.
Holy_Robot | 2009-01-24 12:23:12
O as noriu pasakyt tik,kad viskas sioje sferoje yra abstraktu.. Lygiai taip pat tu nusisneki su SAVO faktu suvokimu.. Kiekvienas turi savo vertinimu kriterijus ir daug kam Katunskyte daug geresne uz Bjork.. Ir tu pypauk nepypaves :D
hamelion | 2009-01-24 12:50:21
pypauk ne pypaves tai yra tik nuomone kuria kiekvienas is musu gali issakyti. taip kaip ir tu. nx man knisi prota? juk pagal tavo teorija as irgi gali taip mastyt ir tai gali nesutapt su tavo nuomone. tai kaip tu kad sakai "Ir tu pypauk nepypaves" as turiu teise issakyti savo nuomone ir man kaip ir px tavoji. nes man asmeniskai ji teisingiaus. taip kad 1:0
spectral | 2009-01-24 13:34:57
pz dar nemaciau kad zmogus ant tiek neturetu humoro jausmo :D
weepee | 2009-01-24 14:20:25
viskas show versle priklauso nuo VADYBININKU ir INVESTICIJU. AMEN . Bet kas gali aplenkt ta pacia BJORK , jeigu suburs gera komanda ir investuos i ja milijonus.
spectral | 2009-01-24 15:13:01
klaidingas mastymas.

Bet kuriuo atveju viskas priklauso tik nuo ideto darbo ir talento. Eilines pop zvaigzdutes atveju tai prodiuseriu, promoteriu, fotografu, klipu mejkeriu darbas (taip profesionalesnis prodiuseris parsiduos brangiau nei megejas, bet tai neesme); Bjork atveju - tai didziaja dalimi jos pacios darbas ir talentas.
Holy_Robot | 2009-01-24 16:09:09
Nikuja,didziausia dalis reklama ,prodiuseriai ir t.t.. Darbas,darbas ir dar karta darbas.. Reklama ir gaidi gali padaryt populiaru.. Lietuvoi kokias 3 bjork jauciu surastum.. Per pasauli tai jau su nuliais skaicius eitu.. Katunskytciu tai tikrai daug daugiau.. Taip palei ekonomikos/gyvenimo desnius iseitu - ko yra daugiau,tas yra maziau vertingas,taip liaudiskai tariant blogesnis..
Talentas..? jei jo nera ,gali greit atsirasti,kai babkes eit pradeda.. :D Dar reiktu apibrezt,kas tai yra talentas? Ar tai asmuo,kuris be dideliu pastangu sugeba daryt,tai ko kitam reikia 10 metu? ar tai asmuo, kuris sugeba daryt tai, ko apskritai nesugeba niekas,ar mazai kas(tas mazai vel: vienam 10 mazai,kitam 1000)? AMAEN :D
spectral | 2009-01-24 16:34:49
Reklama kuria irgi specialistai, talentingi ir issimoksline zmones ;)
Bjork jusu ziniai pati prodiusuoja savo kurinius (zinoma ne 100%, bet daugiau nei 50).
Holy_Robot | 2009-01-24 18:32:42
Nu tai uzgaude zagara,tai dabar gali isdarinet ka tik nori,viskas bus i nauda.. Auksine taisykle - kieno auksas,to ir taisykles :) Pasiziurek D&G ,susikure image/autoriteta pidariuksciai,dabar visiskai nesvarbu ka bedarys ,viskas bus: ouh jeah,fantastic! :D Puse lietuvos (ir dar neaisku kiek pasaulio) smutkes perka vien del to,kad yra D&G,ir nesvarbu ar tai is kinieciu ar originalas,ir apskritai,kaip atrodo..
Asmeniskai as tai net nezinau savo fonotekos didziosios dalies atlikeju,kaip jie vadinas..
1 2 Sekantis
Meniu
įdėti sukurti priminimą
sąrašas sugrįžti į temų sąrašą
Statistika
Viso žinučių 20 iš 26
Viso pamatė 5244
Dabar prisijungę
Įdomybės
Pirmą kartą šiais metais yra surengtas metų autoriteto rinkimo konkursas. Šiame konkurse dalyvavo visi emusic.lt projekto nariai turintys autoriteto statusą.
daugiau
Reklama
line
© 2002-2017 emusic.lt - visos kūrinių autorinės teisės priklauso kūrinių autoriams!